Si vols més informació pots omplir aquest formulari.

DEPARTAMENT DE SANITAT A ESCOLA TÚRBULA

QUÈ TROBARÀS AMB NOSALTRES:

Els nostres alumnes del Cicle de Grau Superior d’Higiene Bucodental realitzen durant els dos cursos acadèmics pràctiques amb pacients reals, a l’aula clínica de l’escola dotada de 5 sillons dentals. Els tractaments que realitzen són tots els que estan dintre de les atribucions professionals de l’higienista dental: higienes bucodentals, fluoritzacions, segellats de fosses i fissures, entre d’altres. A més duen a terme revisions infantils als alumnes de primària de l’escola

L’Escola realitza des de l’any 2014 una col·laboració amb l’Institut Català de la Salut per a l’atenció solidària per tractaments de salut bucodental a pacients que es trobin en situació de pobresa, que són derivats a l’escola amb l’objectiu doble d’oferir, d’una banda, als estudiants del cicle formatiu d’Higiene bucodental l’oportunitat de realitzar pràctiques amb pacients reals, de manera que poguessin aplicar els coneixements teòrics adquirits i, d’una altra, realitzar un acte solidari amb les persones que per la seva situació econòmica es troben en risc d’exclusió social.

Tot el nostre professorat té un elevat grau de compromís amb la docència. Són odontòlegs i protèsics que a més desenvolupen part de la seva jornada laboral a clíniques i laboratoris dentals. Al nostre entendre, aquesta és la millor manera d’ensenyar una professió i de poder transmetre als alumnes les necessitats canviants del sector odontològic.

Des de l’escola promovem l’aprenentatge basat en la simulació de situacions quotidianes del món laboral. Aplicant la neurodidàctica, aconseguim l’aprenentatge significatiu de continguts enllaçant la teòrica i la pràctica de forma amena.

El curs 2015-2016 es va iniciar un conveni amb l Universitat Internacional de Catalunya (UIC), en el qual els alumnes de segon curs del cicle formatiu de Pròtesis Dentals realitzen les pròtesis que col·locaran en boca els alumnes de quart i cinquè curs de la Facultat d’odontologia per atendre a pacients en risc d’exclusió social que reben a través de la Creu Roja.

Recentment han estat remodelades les instal·lacions de les aules de Pràctiques de Pròtesis dentals i Higiene Bucodental per tal d’oferir als nostres alumnes un entorn de treball el més real.

El nostre sistema “Tot inclòs” fa que l’alumne disposi de tot el necessari per poder estudiar sense despeses extraordinàries: Instrumental i material d’higiene i pròtesis dentals, bata, accés al nostre campus virtual, continguts…. Això permet estudiar sense molèsties ni sorpreses.

*  Condicions aplicables durant la durada ordinària d’aquests estudis (2 cursos acadèmics).

Els nostres alumnes reben part dels continguts del cicle en anglès. Sigui quin sigui el seu grau de coneixement d’aquest idioma, l’alumne podrá seguir les clases sense dificultat ja que ens adaptem als diferents nivells presents a l’aula

Sigui quina sigui la metodología docent de l’alumne (on line, presencial o aula oberta), des de l’inici del curs, l’alumne disposa d’un accés al nostre campus virtual on podrà trobar:

 • Els continguts didàctics digitalitzats del cicle, necessaris pel seguiment les clases teòriques, pràctiques i els seminaris. Aquests continguts es poden baixar per ser treballats per l’alumne.
 • Notícies i esdeveniments del nostre dia a dia.
 • Calendari on trobarà les dates de proves, entrega de treballs, exàmens, esdeveniments de rellevància, …
 • Contacte directe amb professors i companys.

(* Servei no inclós en el cost del curs)
Els alumnes podran complementar la seva formació amb classes preparatòries per les PAU amb un horari adaptat a les seves necessitats.
Aquesta formació està impartida per professorat de Batxillerat del nostre centre, amb una àmplia experiencia en la preparació d’aquestes proves.

Tenim convenis de col·laboració amb clíniques dentals i laboratoris de tota Catalunya. Vinguis d’on vinguis, trobarem una empresa a on podràs fer les teves pràctiques de forma còmoda. També disposem d’empreses per fer la teva formació en la modalitat dual.

Gràcies a la relació del nostre professorat amb el sector odontològic i dels anys que portem enviant alumnes de practiques a les empreses, tenim una borsa de treball molt activa en la que moltes clíniques i laboratoris confíen des de fa anys.

Aquest servei està disponible durant tota la vida profesional dels nostres alumes.

Tots els nostres estudis estan homologats. Al marge de la modalitat que escolleixis, garantim que  la teva formació teòrica i pràctica serà excel·lent i et permetrà treballar amb seguretat. Només has d’escollir el que sigui més cómode per tu:

 • Presencial: de dilluns a divendres en torn de matí.
 • Aula oberta: Si pots assistir a classe amb regularitat però el teu dia a dia té horaris canviants, aquesta és la teva modalitat.
 • On line: Asistint periòdicament a l’escola per realitzar exàmens, pràctiques i seminaris. És la manera més senzilla d’estudiar còmodament compatibilitzant treball i estudis.
 • Estàncies formatives: Si vius lluny de l’escola però vols titular-te rebent una formació de qualitat, informa’t.

L’avaluació dels continguts tan teòrics com pràctics es fa de manera continuada, mitjançant proves parcials i treballs teòrics i pràctics:

 • Així mateix, en cas de no superar els continguts en primera convocatòria, es fan exàmens de recuperació al llarg del curs.
 • Valorem en tot moment qué va aprenent l’alumne. Això ens permet modular el procés d’aprenentatge per garantir que tothom assoleix els continguts de forma adequada.

CFGS HIGIENE BUCODENTAL

DEMANA MÉS INFORMACIÓ VÍA EMAIL

Un cop es finalitza la formació en higiene bucodental a la nostra escola, l’alumne haurà realitzat un total de 2.000 hores de formació repartides en 1584 hores al centre i 416 hores de pràctiques en una clínica dental. La finalitat de les practiques a la clínica dental és potenciar les habilitats adquirides per l’alumne durant el Cicle Formatiu.

La durada total del Cicle formatiu es reparteix en dos cursos acadèmics. Les hores impartides al centre són teorico-pràctiques, realitzades de forma diària en grups reduïts.

La formació pràctica s’imparteix des de la primera setmana del curs amb pacients reals.

La avaluació i seguiment de l’alumne és continuat. Tant a nivell teòric com pràctic, alumne tindrà un seguiment personalitzat durant tot el curs.

Els alumnes disfrutaran de xerrades de professionals del sector, per tal d’estar al dia de les últimes novetats, i tindran la possibilitat d’assitir a congressos i cursos tant del nostre país com d’ Europa* els alumnes podran participar en projectes de l’escola i del barri. (Les sortides no están incloses en el preu del cicle).

Per la realització d’aquest cicle formatiu de grau superior es pot accedir a partir de les següents vies:

· Títol de Batxillerat

· BUP/COU

· CFGM

· CFGS

· CAS

· Prova d’accés itinerari grup 2 (Sanitat)

. Si no disposes de cap d’aquests títols, posa’t en contacte amb nosaltres i parlarem del teu cas (Resolució ENS/1061/2018)

Un cop superat el cicle formatiu de higiene bucodental es capacita a l’alumnat a realitzar exploracions, detectar i registrar la salut bucodental de les persones. Per altra banda, els alumnes podran prevenir les malalties bucodentals, mitjançant intervenció directa coneixement les normes de seguretat i qualitat establertes.

· Gestionar els fitxers de pacients d’un gabinet dental.

· Prevenir riscos i optimitzar recursos, col.laborant amb la programació d’activitats de la unitat de salut bucodental.

· Gestionar l’emmagatzematge de materials, equips i instrumental

· Obtenir dades de salut i malaltia de la cavitat bucodental mitjançant inspecció i exploració Aplicar tècniques preventives i assistencials segons protocols odontòlogics

· Col.laborar en l’obtenció de Rx dentals complint les normes de radioprotecció

· Planificar i desenvolupar les actuacions necessàries per aplicar un programa de seguiment epidemiològic a grups de població

· Dissenyar activitats d’educació sanitària per fomentar la salut bucodental.

· Recolzament psicològic als pacients/usuaris.

· Aplicar tècniques de recolzament i suport en tractaments odontològics.

 •  Higienista dental.
 •  Higienista bucodental.
 •  Tècnic especialista en higiene bucodental.
 •  Educador sanitari.

Un cop finalitzats els estudis de higiene bucodental els alumnes tindran la possibilitat de desenvolupar el seu perfil professional desde diferents àmbits. Un cop superades les hores teoric-pràctiques l’alumne tindrà accès a les següents vies:

· Qualsevol estudi universitari oficial de grau: Biologia, bioquímica, ciència i tecnologia d’aliments, ciències ambientals, ciències Biomèdiques, física, geologia, matemàtiques, microbiologia, psicologia, òptica i optometria, química, ciència de l’activitat física i l’esport, farmàcia, fisioteràpia, infermeria, logopèdia, medicina, odontologia, podologia i veterinària

· Accés al món laboral com a:

 • Tècnic especialista en higiene bucodental
 • Higienista bucodental/higienista dental
 • Educador sanitari

CURS DE PERSONALITZACIÓ DE PRÒTESIS DENTAL A CERA I ACRÍLIC STAIN BY ME

DEMANA MÉS INFORMACIÓ A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI

El curs de caracterització gingival i retoc i maquillatge de peces acríliques consistirà en el muntatge d’una pròtesi completa superior caracteritzada mitjançant la tècnica de el set-up asimètric funcional.

Començarem amb una xerrada al voltant de les sobredentadures caracteritzades, en què s’explicaran solucions davant de determinats problemes de divergències, incidint en la importància de la planificació de la feina des del seu començament (esquemes oclusals, selecció d’ancoratges, protocols de treball …) fins al seu acabat.

Durant dos dies realitzarem des de l’anàlisi de el model de treball i antagonista, fins al abrillantat final, passant pel muntatge en articulador, el retoc i personalització de les peces escollides per al treball, enfilat asimètric, encerat i tallat anatòmic, enmuflado en diferents protocols , càrrega de acrílics de caracteritzar, escalabornat, polit i abrillantat, i potenciació de detalls anatòmics mitjançant maquillatges fotopolimeritzables de compòsit.

Data: Per determinar

Ubicació:  Escola Túrbula (Carretera de Mataró, 26 08930 Sant Adrià de Besos)

Material inclòs en el curs gentilesa de IVOCLAR Vivadent, RHEIN83, RENFERT I QDENT:

2 Tauletes de dents (formes A-14 I N6U) o, si no Sr Vivodent i Sr Orthotyp (mateixes formes).

4 preformes per cursista per a la realització d’un reforç colat mitjançant la tècnica Rhein83.

Kits per a caracteritzar en cera (retornables).

Kits d’acrílic de caracteritzar (retornables).

Registres intermaxil·lars (retornables).

Planxes base i cera per realitzar el enfilat.

Models de treball.

Monòmer i polímer provés Pink-V implant Hot Curing.

Monòmer provés Cold Curing (500ml) per a la caracterització gingival acrílica.

1 Kit de maquillatges per curs de composite paste / flow consistent en: Xeringa de Sr NEXCO Maroon. Xeringa de Sr NEXCO Mahogany. Xeringa de Sr NEXCO White. Xeringa de Sr NEXCO Orange. Xeringa de Sr NEXCO Blue. Xeringa de Sr NEXCO Clear. Xeringa de Sr NEXCO Chili. Xeringa de Sr NEXCO Xarxa. Xeringa de Sr NEXCO paste G3. Xeringa de Sr NEXCO paste BG34. Envàs de Sr Gel. Pot de Sr Connect. Pot de Sr Modelling fluid

Material necessari no inclòs en el curs:

Uniforme de treball, espàtules de cera, maduixes d’acrílic, mufla amb brida, tassa, espàtula i ganivet de guix, raspalls per a la cera, un recipient de vidre per l’acrílic, ulleres de protecció per al escalabornat d’acrílic, pinzells per al maquillatge …)

Malgrat que el curs no és, en si mateix, un curs d’oclusió, si els cursistas disposen d’un articulador totalment ajustable i comptem amb el temps necessari, podem dedicar-nos un temps extra a analitzar l’articulador per poder-li treure el màxim rendiment en el nostre dia a dia, aprofundint durant el curs en l’oclusió bibalanceada, fent el curs encara més complet.

 ALEJANDRO DÍAZ PÉREZ,

Tècnic Dental Titulat En 1999.

Tècnic Responsable De Laboratori Dental Gramenet Scp.

Especialitzat En Prótesis Acrílica Implanto Y Mucosoportada. 

Pràctica En Exclusiva A Pròtesis Personalitzada Des de 2013.

Curs D’Iniciació I Curs Màster Rhein 83

Curs Bps De Oclusió (ICDE Madrid) Juliol al 2016.

Conferències I Demostracions En Institucions Odontològiques A Nivell Nacional I Internacional (Uk Buenos Aires 2016, UIC 2017, Cercle Odontològic Tucumano 2017, Unam 2017) i De Pròtesis Dental (Cppda Seu Granada 2016, Colprotfe 2017, Coproda 2017, Asosud 2017, Simposi Internacional Rhein 2017, Simposi Barcelona Rhein83 2018, Coppda 2018, Unam 2018, Cppda Seu Sevilla 2018, Coprodecyl 2019, Prosthetic Connection Barakaldo 2019, Scientific Day Rhein83 2019, XXIV Simposi Ivoclar Mèxic, Serena, Unam I Ula (Mèxic) 2019, Schimdt On The Road Algarve 2019 -Portugal)

Cursos Teòric Pràctics De Caracterització gingival En Cera I Acrílic, Maquillatge De Peces Acríliques I Sobredentadures A Nivell Nacional (Cadis 2015, Màlaga abril / Octubre 2016, Barcelona 2017-2018-2019, Madrid 2017-2018-2019, Ourense 2018, Palma De Mallorca 2018, Vigo 2018, Saragossa 2019,) I Internacional (Buenos Aires -Argentina- 2014/2016/2017, Novi Sad -serbia- 2016, Cdmx -Mèxic 2016, Blau -Argentina- 2016, Ambato – Equador- 2017, Tucumán -Argentina – 2017, Cdmx I Mèrida -Mèxic-2017, Lisboa-portugal-2018 ,, Cdmx I Tijuana -Mèxic- 2018, Cdmx, Tizayuca I Curs Màster ICDE -Mèxic- 2019).

Opinió Leader Ivoclar Iberia 2016-. .Opinion Leader Rhein83 Iberia 2016-. .Col·laborador Renfert Iberia 2019-.

CFGS PROTESIS DENTALS

DEMANA MÉS INFORMACIÓ VÍA EMAIL

Un cop es finalitza la formació en pròtesis dentals a la nostra escola, l’alumne haurà realitzat un total de 2.000 hores de formació repartides en 1584 hores al centre i 416 hores de pràctiques en un laboratorio dental. La finalitat de les practiques al laboratorio dental és potenciar les habilitats adquirides per l’alumne durant el Cicle Formatiu.

La durada total del Cicle formatiu es reparteix en dos cursos acadèmics . Les hores impartides al centre són teorico-pràctiques, realitzades de forma diària en grups reduïts.

La formació pràctica s’imparteix des de la primera setmana del curs amb casos clínics reals.

La avaluació i seguiment de l’alumne és continuat. Tant a nivell teòric com pràctic, alumne tindrà un seguiment personalitzat durant tot el curs.

Els alumnes disfrutaran de xerrades de professionals del sector, per tal d’estar al dia de les últimes novetats, i tindran la possibilitat d’assitir a congressos i cursos tant del nostre país com d’ Europa* els alumnes podran participar en projectes de l’escola i del barri. (Les sortides no están incloses en el preu del cicle).

Per la realització d’aquest cicle formatiu de grau superior es pot accedir a partir de les següents vies:

· Títol de Batxillerat

· BUP/COU

· CFGM 

· CFGS

· CAS

· Prova d’accés itinerari grup 2 (Sanitat)

. Si no disposes de cap d’aquests títols, posa’t en contacte amb nosaltres i parlarem del teu cas (Resolució ENS/1061/2018)

Aquests estudis capaciten per:

– dissenyar, fabricar i reparar pròtesis dentofacials, aparells d’ortodòncia i fèrules d’oclusió segons prescripció i indicacions facultatives, i efectuarne el reajustament necessari per a l’acabament;

– gestionar un laboratori de pròtesis dentals, fent les operacions per a la comercialització de productes segons la normativa vigent de seguretat i protecció ambiental i les especificacions de qualitat.

 • gestionar un centre, instal·lació o laboratori de pròtesis dentals i organitzar els processos de disseny, preparació, elaboració, fabricació i reparació de pròtesis dentofacials, aparells d’ortodòncia i fèrules d’oclusió
 • interpretar les prescripcions facultatives, definir el producte, programar, preparar i controlar la fabricació i/o reparació de pròtesis dentofacials, aparells d’ortodòncia i fèrules d’oclusió
 • dissenyar, preparar, elaborar, fabricar i reparar pròtesis completes amovibles de resina.
 • dissenyar, preparar, elaborar, fabricar i reparar aparells d’ortodòncia i fèrules d’oclusió.
 • dissenyar, preparar, elaborar, fabricar i reparar restauracions i estructures metàl·liques per elaborar pròtesis dentals de metall-ceràmica i/o metall-resina fixes.
 • dissenyar, preparar, elaborar, fabricar i reparar pròtesis parcials amovibles metàl·liques, de resina i mixtes.
 • dissenyar, preparar, elaborar, fabricar i reparar recobriments estètics i restauracions de ceràmica o resina, amb o sense metall.
 • dissenyar, preparar, elaborar, fabricar i reparar pròtesis dentals sobre implants

Accés al món laboral:

Un cop finalitzats els estudis de Pròtesis dentals, aquest professional exercirà l’activitat en el sector sanitari, en empreses privades o en institucions assistencials, com a fabricant de productes sanitaris dentals a mida en laboratoris de pròtesis dentals, com a treballador autònom o per compte d’altri, i en empreses de la indústria dental, com ara fàbriques proveïdores de materials i maquinària, o en dipòsits dentals, participant en les activitats de formació específiques de l’empresa. També pot desenvolupar la seva activitat en el camp de la recerca tecnològica dins d’empreses del sector.

Les principals ocupacions i llocs de treball són:

 • Tècnic superior en pròtesis dentals.
 • Tècnic especialista en pròtesis dentals.
 • Responsable tècnic d’un laboratori de pròtesis dentals.
 • Comercial en la indústria dental o dipòsits dentals.
 • Responsable tècnic en departaments de recerca i desenvolupament de productes en la indústria dental.

Odontologia, medicina, fisioteràpia, Biologia, bioquímica, ciència i tecnologia d’aliments, ciències ambientals, ciències Biomèdiques, física, geologia, matemàtiques, microbiologia, psicologia, òptica i optometria, química, ciència de l’activitat física i l’esport, farmàcia, infermeria, logopèdia, podologia i veterinària

MODALITAT FP DUAL D’HIGIENE BUCODENTAL I PRÒTESIS DENTALS

És la modalitat de formació professional (FP) en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva en l’empresa. Això permetrà millorar la formació de l’aprenent fent-lo participar en les activitats productives de l’empresa i posant-lo en contacte amb la cultura i tecnologies de l’empresa.

· Adaptació de l’alumnat al model d’empresa.
· Contribució en la reducció de la tassa d’atur juvenil.
· Alta probabilitat de captació de talent.
· L’empresa gestiona l’alta a la S.S. com a becari (compte de cotització becaris) i realitza la compensació econòmica a l’alumnat.
· Retribució a acordar entre l’empresa i l’Escola. Referència mínima: IPREM proporcional a les hores de treball efectiu. (532 €/mes).

· Un primer contacte entre alumnat i empresa fent pràctiques (FCT) (Formació Centre Treball). 100h. Durant el primer curs

· Estada intensiva durant 10 mesos a l’empresa. Durant el segon curs.

· Acord entre l’empresa i el Centre Educatiu dels continguts en els què es garanteix l’assoliment dels objectius curriculars.

· Mecanismes de seguiment. Seguiment setmanal entre els tutors. Persones responsables per a la coordinació, el seguiment i l’intercanvi d’informació.

· L’avaluació final serà per part del centre educatiu

La selecció d’alumnes de FP la realitzen íntegrament l’escola i les empreses participants. Per a això, hi ha la possibilitat que el citin per a alguna entrevista, es tingui en compte l’expedient acadèmic, etc.

La Fp Dual és du a terme al segon curs, període en el qual a els alumnes compaginen hores al centre i a l’empresa.

Sí, és obligatòria, tret de les hores estipulades per a l’estada a l’empresa. En el cas de faltes a classe es procedirà segons la normativa vigent.

Durant el període d’estada a l’empresa.

Sí. Durant el seu període d’estada en ella.

Hi ha dos documents que signa l’empresa:
· El primer, és un conveni entre l’empresa, el centre educatiu i la Conselleria.
· El segon, un acord amb l’alumne. En aquest acord han d’aparèixer les consideracions anteriors.

L’empresa disposa d’un pla formatiu de referència pactat amb el centre que està encaminat a l’adquisició de competències professionals de l’alumne a l’entorn de la pròpia empresa.

sa.

GARANTIA DE QUALITAT A LES  MODALITATS A DISTÀNCIA

Els cicles formatius de Prótesis dentals i Higiene bucodental tenen una càrrega pràctica molt important .
Per nosaltres és fonamental garantir que l’alumne asoleix els coneixements i les competènciesnecessaries per accedir al mercat laboral amb el màxim de garanties d’éxit sigui quina sigui la modalitat d’estudi que hagi escollit.
Es per això que els nostres cursos on line permeten conciliar la vida laboral i personal amb la formació però tenen un contingut presencial constant durant tot el curs.
Així mateix, una altra avantatge és que l’alumne, al asistir a clase amb regularitat setmanal, te la tranquilitat de tenir contacte directe tant amb els seus companys com amb el seu tutor (odontòleg i protésic dental).

Els dies de clase serveixen per:

 • Fer practiques al centre de manera continuada: No es pot aprendre de veritat si no s’apren fent tu mateix el que t’han ensenyat.
 • Rebre ajuda del teu tutor per preparar els exàmens teòrics.
 • Realitzar els exàmens teòrics de manera seqüencial.

· CFGS de Protesis dentals: dimarts i dijous de 15 a 20h durant dos cursos académics.
· CFGS d’Higiene bucodental: pots escollir entre:

 • Grup matins: dilluns de 8 a 13h durant 2 cursos académics.
 • Grup tardes: divendres de 15 a 20h durant dos cursos académics.

Si aquests horaris no són compatibles amb la teva feina, posa’t en contacte amb nosaltres per estudiar el teu cas.

Tindràs accés al nostre campus virtual a on podràs trobar:

 • Els continguts teòrics de totes les unitats formatives.
 • Vídeos i enllaços explicatius dels continguts.
 • Agenda: on trobaràs dates d’exàmens, entregues de treballs,..
 • Accés directe a les adreces electròniques de companys i professors.
 • Notícies i esdeveniments del teu cicle.

POSTGRADO EN CAD/CAM

POSTGRADO EN CERÀMICA DENTAL